Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Strikket cardigan str. 1 år

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.15.03.002
Strikket cardigan str. 1 år

Der er så mange søde cardigans, og da der var garnudsalg, var det nemt at købet ind til flere stykker. Til denne er der bruget 3 nøgler gråt, og 1 nøgle til striberne. Garnet er fra Rowan, Baby Merino Silk. Var der ikke striber havde 3 nøgler været nok. Strikkefasthed: 21 m glat = 10 cm. Der er anvendt strikkepinde 3½ og 4.

Gratis strikkeopskrift:
Ryg og forstykker: Slå 132 m op på pind 3 ½ med basisfarven og strik 5 p glat, skift til kontrastfarve og strik rib 2 r, 2 vr, (begynd med 1 r, 2 vr, 2 r osv.), strik i alt 8 p og skift til basisfarve og pind nr. 4 og glat strikning. Fortsæt til arb måler ca. 20 cm (når kanten er rullet ud), og luk af til ærmegab. Strik 29 m luk 4 + 4 m af, strik 58 m, luk 4 + 4 m af og strik 29 m. Lad arb. hvilke.
Ærmer:
Slå 40 m op med basisfarven på pind 3½. Strik 5 pinde glat, skift til kontrastfarve og strik rib 2 r, 2 vr. i alt 8 pind. Skift til p 4 og basisfarven, tag 2 m ud i hver side. Fortsæt i basisfarven og tag 2 m ud i hver side på hver. 8 pind, der skiftes farve efter 10 p. Fortsat med at ta’ ud indtil der er i alt 50 m., og strik indtil ærmet måler ca. 23 cm og så det passer med at kontrastfarven er færdig og der kan skiftes til basisfarve. Luk 4 m af i hver side af ærmet.
Sæt alle delene på en rundpind nr. 4 og sæt en maskemarkør i hver samling, fortsæt med at strikke basis farven. Der laves nu ragland indtag på hver 2 pind på følgende måde: Strik til 3 m inden maskemarkøren tag 1 m løs af, strik en, træk den løse over den strikkede, strik 2 m r, 2 r. sammen. Strik raglandindtag indtil der er 120 m på pinden. Nu skal der tages ind til halsudskæring på følgende måde: luk henholdsvis af for 5 m + 4 m + 2 x 2 m og strik samtidigt raglandindtag, herefter tages 1 m af i her siden indtil der ikke er flere masker på forstykkerne. Lad ”halsen hvile”.
Strik forkanterne: Saml 52 m op med pind nr. 3½ og strik rib 2 r, 2 vr. På den femte pind (fra retsiden) laves 4 knaphuller (slå om, 2 r sammen), fortsæt i rib og når der er i alt 8 pinde, lukkes af fra retsiden.

Halskant: Med p 3½ samles fra retten 18 m op langs forkanten sæt de ventende m over, og saml igen 18 m op. Strik rib 2 r, 2 vr. husk et knaphul. Luk af på 8. pind. Hæft ender, sy ærmerne sammen og under ærmet.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS