Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Cardigan til Thor – str. 9-12 mdr.

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.15.02.003
Cardigan til Thor – str. 9-12 mdr.

En cardigan er altid anvendelig, og min datter har bestilt en ny, fordi den anden var blevet for lille. Denne cardigan er inspireret af en opskrift fra Rowan, men lavet en del om – men rullekanterne i halsen og langs forsiderne er bevaret. Der er anvendt 3 nøgler garn fra ROWAN, baby merino silk dk. Strikkepinde 3½ og 4. Strikkefasthed 22 m = 10 cm. Jeg hader og monterer så selve kroppen er strikke ud i et indtil ærmegabene.

Gratis strikkeopskrift:
Slå 131 m op på p. 3½ og strik rib 1 vr. 1 r, efter 5 pind skifte til p. 4 og der strikkes nu følgende m fra retsiden. 32 r, 1 vr (sæt en maskemarkør = snyde som), 65 r, 1 vr. (sæt en maskemarkør = snyde søm), 32 r. Fortsæt med at strikke glat hvor snyde m strikkes vr. efter 6 m lukke en m af på begge forstykker (strik 2 m og strik 2 m sammen). fortsæt i glat indtil arb. Måler ca. 18 cm Nu lukkes af til ærmegab. Ved at lukke af på hver side af maskemarkøren 3 m + 1 (snydemaske) + 3 m af. lad arb. hvile og strik ærmerne.

Ærmerne:
Slå 31 m op på p 3½ og strik rin 1 r, 1 vr. 5 pinde. Skift til pind 4 og strik glat, samtidigt tages ud for 1 m i hver side, og herefter på hv. 4 p indtil der er i alt 43 m og nu tages ud på hver 6 p indtil 53 m. Fortsæt i glat indtil arb. måler 19 cm. Luk herefter af i hver side for 3 m. Strik et ærme mere.

Sæt alle delene sammen på rundpind nr. 4 således at ærmerene placeres i ærmegabene, og der strikkes følgende indtagninger til ragland. Når der strikkes en ragland strikkes *indtil 3 m inden, overgangen mellem de enkelte dele, tag en m løst af strik næste m og træk den løse maske over, strik 2 r, 2 r sammen*. strik videre til næste ragland og gentag fra * til *. Fortsæt efter følgende

1. omg.: strik glat med indtag på alle 4 raglan lukninger
2. omg.: strik vr., men på raglandindtagninger på ærmerne strikke 2 vr. sammen
3. omg.: Ret kun ragland indtag på ærmerne
4. omg.: Strik vr, men på raglandindtagningerne på ærmerne strikkes 2 vr. samme
5. omg.: Strik r og raglanindtag på alle dele
6. omg.: Strik vr
7. omg.: Strik ret med raglandindtag på ærmerne
8. omg.: Strik vr.
9. omg.: strik Strik r men raglanindtag på alle dele
10. omg Strik Vr
11. omg.: Strik r men raglandindtag på alle dele
12. omg: Vr
13. omg.: Ret med raglandindtag på ærmerne
14. omg.: vr
15. omg. Strik ret med raglandindtag på alle dele
16. Omg. Vr.
17. omg. Ret med raglandindtagninger på ærmerne
18. omg. Vr
19. omg. ret med raglandindtag på alle dele
20. omg. vr.
21. omg.: ret med raglandindtag på ærmerne
22. omg. vr
23. omg. ret med raglandindtag på alle dele
24. omg.: Vr
25. omg.: Luk 8 m af til halsudskæring og fortsæt med r og raglandindtag på alle dele
26. omg. Luk 8 m af fortsæt i vr.
27.-37 omgang – der lukkes 1 m af i beg af hver om, og på alle retpinde strikke. raglandindtag på alle dele, og der strikke vr. på vr. siden. Luk alle maskerne af.

Rullekanter foran. Saml 58 m op og begynd på retsiden med at strikke r og på vr. siden vr. på 3 pind strikke knaphuller ved at strikke 5 r, slå om strik 2 m sammen – lav i alt 5 knaphuller. Når der er strikket i alt 6 p lukkes af. den anden kant strikkes på samme måde men uden knaphuller.

Rullekant hals: saml ca. 76 m op, men undlad at samle op i forsiderne rullekant. Strik 6 p glat – luk af. Hæft ender og sy sammen, inkl 5 knapper.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS