Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Maling på tøjet - indtørret

Kategori: Pletter
dk.15.01.013
Maling på tøjet - indtørret

At få indtørret maling af tøjet behøver ikke at være så svært, hvis uheldet er ude. Forskellen her er, at malingen er tørret ind, så det kræver lidt mere, og det afhænger også af hvilken maling, pletten er af. I det hele taget skal man, når man er i gang med at fjerne pletten, tænke på, at der jo ikke er noget at miste ved at prøve at få pletten af.

Alm. vægmaling:
Forsøg først at fjerne noget at det tørre maling, kom brun sæbe på pletten, og læg pletten i en plastpose, hvor den meget gerne må ligge rigtig længe dvs. flere dage. Når tøjet tages ud, kan man, afhængig af tøjet, lige gnide pletten – tøj mod tøj inden man kommer tøjet i vaskemaskinen.
Er malingen noget andet end vægmaling fx interiørmaling, udendørsmaling og alkydmaling, kan man, før den bruge sæbe, prøve at komme mineralsk terpentin på pletten – ellers samme fremgangsmåde som beskrevet ovenfor. Man kan evt. bruge en grydesvamp, når man gnider på pletten. Skyl tøjet inden det vaskes i vaskemaskinen.
Er der stadig pletter, kan man gentage behandlingen en gang mere, eller man kan vaske tøjet ved høje temperaturer (det kan fx cowboybukser ofte klarer).

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS