Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Glimmer strik med sorte ærmer – str. S (løs rullekrave)

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.13.11.009
Glimmer strik med sorte ærmer – str. S (løs rullekrave)

Se større billede

Garnet har ligget lidt længe, for jeg er egentlig ikke til glimmer. Derfor blev sweateren forsynet med sorte ærmer for at nedtone glimmereffekten. Der er brugt 6 nøgler Lang LanaLux og pind nr. 4½ + 5 (strikkefasthed: 17 m x 30 p = 10 x 10 cm), og til ærmerne 3 nøgler garn, Permin Madonna. OBS kraven er hæklet for at den kan tages af og for at man udnytter effekten i hæklingen. Det er meningen at jeg også vil lave en ensfarvet sort krave - når jeg når til det.

Gratis strikkeopskrift:
Ryg: Med Lang LanaLux slå 74 m op på 4½ og der strikkes rib 2r, 2vr. i alt 10 p og herefter tages 1 m ud. Skrift til p nr. 5 og fortsæt i glat indtil arb. måler 36 cm. Luk af til ærmegab i begge sider for 3,1,1 m og fortsæt i glat indtil ærmegabet måler ca. 22 cm. Nu lukkes de midterste 29 m af til hals, og hver side strikkes færdig for sig. Luk yderligere 1 m af i halssiden. Når halsudskæringen måler 2 cm lader man arb. hvile (for og bagstykke strikkes sammen).

Forstykke: Strikkes som ryggen, men når ærmegabet måler 14 ca. lukkes af til halsudskæring for 19 m, og derefter for yderligere 3,2,1 m i halssiden. Strik til arb. har sammen højde som ryggen – strik skuldersømmen sammen. (kan også sys hvis man er mere til det).

Ærmer: Med Lang LanaLux slås 50 m op på pind 4½ og der strikkes rib 2 r, 2 vr. og efter 20 p. tages 1 m ud i begge sider og fortsættes i glat med Permin Madonna på p 5. Tag 1 m ud i hver side på hver 10 p intil der er i alt 64 m. Når arbk måler ca. 43 cm. lukkes for 3 m i hver side. Luk yderligere for 2,1 m og fortsæt med ar lukke af til ærmekuppel skiftevis 1 x 2 m og 1 x 1 m indtil der er 28 m, herefter lukkes 1 m af i hver side indtil der er 14 m tilbage. Luk dem af på én gang.
Monter alle delene og saml masker op i halsen og strik rib 2 r, 2 vr.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS