Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Strikket babytrøje str. ca. 6 mdr.

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.13.03.005
Strikket babytrøje str. ca. 6 mdr.

Fandt 3 ngl. garn fra Katia (Degrade) i en rodekasse til kr. 10 pr. nøgle, og antallet af nøgler passede lige til en babycardigan. Den er strikket på pinde 3 og 3 ½. Derudover skal der bruges 4 sæt tryklåse. Strikkefastheden er 21 m = 10 cm. For og bagstykke er strikket i et stykke på den måde, at der ikke er nogen skuldersøm der skal sys sammen. Jeg kan især godt lide kanterne foran, som gav en flot afslutning.

Gratis strikkeopskrift:
Begynd med ryggen og slå 53 m op på pinde nr. 3 og strik 1 r, 1 vr. i alt 2 cm. Skift til pinde nr. 3½ og tag jævnt ud til 60 m. Fortsat i glatstrikning. Når arbejdet måler ca. 24 cm., lukkes af til hals for de midterste 26 masker, og hver skulder strikkes for sig (17 m). Strik 6 pinde glat og strik hver skulder/forstykker samtidigt. Tag ud mod halsiden ved at slå nye masker op i beg. af hver pind på følgende måde: 1 x 4 m, 1 x 3 m, 1 x 2 m og 3 x 1 m = i alt 29 masker på hvert forstykke. Fortsæt i glatstrikning indtil længden er den samme som på ryggen dvs. indtil ribben. Tag 4 m jævnt ind på hvert forstykke, skift til pinde nr. 3 og strik 2 cm rib 1 r, 1 vr.Strik ribben som på bagstykket. Luk af.

Nu strikkes kanterne ved at samle 60 m op i halsen og strikke første pind ret, 4 p glat, 1 p vr. fra retten (strik denne pind på p. 4), strik 4 pinde glat på pind 3½, og luk af. Buk kanten halvt om på vrangsiden og sy kanten fast. Nu laves de 2 forkanter ens. Saml 42 m op og strik som halsen, luk løst af og sy fast.

Ærmer:
Slå 34 m op på p 3 og strik rib, 1 r, 1 vr. ca. 2 cm. Tag jævnt ud til 38 m. Tag 1 m ud i hver side på hver 4 p i alt 7 gange. Når arbejdet måler ca. 14 cm lukkes løst af.

Sy ærmerne på for/bagstykket og sy det hele sammen i sidesømmen. Sy tryklåsene i og cardiganen er færdig.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS