Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet hagesmæk/savlesmæk – hæklenål nr. 3½-4

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.12.03.004
Hæklet hagesmæk/savlesmæk – hæklenål nr. 3½-4

Se større billede

I forlængelse af at have lavet en hagesmæk med hæklenål nr. 2, var det tid til at lave en opskrift til en større nål. Det eneste man skal bruge er en hæklenål nr. 3½-4 og et enkelt nøgle bomuldsgarn der passer til.
Hækleopskriften:
Hæklefasthed: 12 stgm. og 6 rækker er med 5 cm.
Arbejder starter oppefra og ned, dvs. man begynder med halskanten. Slå 72 lm op og lad en pæn del være tilbage som ende i opslåningen (første løkke), da man kan bruge denne tråd til at hækle en løkke med til knaphul.
1. række: Spring de første 3 lm over og hækl. * 1 stgm. i hver af de næste 4 m, 2 stgm. i næste m* - gentag fra * til * og slut med 5 stgm.
2. række: Vend med 3 lm som er erstatter 1 stgm. (og følgende rækker), Hækl 1 stgm. i hver af de 11 næste m, 2 stgm. i næste m, derefter *1 stgm. i hver af de næste 9 m, 2 stgm. i næste m* - gentag fra * til * og slut med 11 stgm.
3. række: I de næste 10 m hækles stgm., 2 stgm i næste m, derefter * 1 stgm. i hver af de næste 13 m, 2 stgm. i næste m* - gentag fra ’ til ’ og slut med 9 stgm. Bryd garnet.
Nu findes midten af arbejdet, og der sættes et mærke, fordi det er her, der skal tages ud. Tæl 14 m ud fra mærket dvs. fra midt-masken og nu begyndes 1 række på selve smækken (14 m, 1 midtmaske, 14 m = selve smækken).
1 Række: 14 stgm. hvor første m erstattes af 3 lm. I midt-masken tages ud ved at hækle 2 stgm. i samme m, herefter 14 m, vend
De følgende rækker hækles på samme måde som 1. række, men hvor der er flere m på hver omgang, idet der hele tiden tages ud i midt-masken ved at hækle 2 stgm. i denne m. Der hækles 11 rækker (eller til den ønskede længde). Bryd garnet.
Nu skal man lave mussetakker rundt om smækken således at der startes i smækkes ene hjørne og hækles *3 l, 1 fm i den 1 lm, 1 fm ned omk. 1 række*- gentag fra * til * om hver række og i hver 3 m langs nederste kant. Bryd garnet og hæft ender. Løkken til knaphul kan hækles således: Skrift gerne til en mindre nål så bliver knaphullet mere fast. Hækle 3 fm (over de 1½ rækker) , 4 lm, spring 1½ rækker over, dvs. lav en 1 fm i kanten, vend og hækl fm retur i lm-buen. Bryd garnet hæft ender. Sy en knap i.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS