Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet hagesmæk – hæklenål nr. 2

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.12.03.003
Hæklet hagesmæk – hæklenål nr. 2

Se større billede

For dem der kan lide små korte projekter er en savlesmæk eller hagesmæk (sidstnævnte lyder vel bedre) et fint projekt. Det eneste man skal bruge er en hæklenål nr. 2 og et enkelt nøgle bomuldsgarn.
Hækleopskrift:
Hæklefasthed: 14 stgm. og 7 rækker er med 5 cm.
Arbejder starter oppefra og ned, dvs. man begynder med halskanten. Slå 90 lm op og lad en pæn del være tilbage som ende i opslåningen (første løkke), da man kan bruge denne tråd til at hækle en løkke med til knaphul. Slå om og hækl stg. tilbage.
2. række: Spring de første 4 lm over og hækl. * 1 stgm. i hver af de næste 4 m, 2 stgm. i næste m* - gentag fra * til * og slut med 5 stgm. (102 m)
3. række: Vend med 3 lm som er erstatter 1 stgm. (og følgende rækker), Hækl 1 stgm. i hver af de 10 næste m, 2 stgm. i næste m, derefter *1 stgm. i hver af de næste 9 m, 2 stgm. i næste m* - gentag fra * til * og slut med 10 stgm. (=111 m)
4. række: I de næste 10 m hækles stgm., 2 stgm i næste m, derefter * 1 stgm. i hver af de næste 14 m, 2 stgm. i næste m* - gentag fra ’ til ’ og slut med 10 stgm. (= 110 m)
5. række: Hækl 1 stgm. i hver af de næste 18 m, 2 stgm. i næste m, derefter *1 stgm. i hver af de næste 19 m, 2 stg. i næste m * - gentag fra * til * og slut med 18 stgm. (=123 m). bryd garnet.
Nu findes midten af arbejdet, og der sættes et mærke, fordi det er her, der skal tages ud. Tæl 17 m ud fra mærket dvs. fra midt-masken og nu begyndes her begyndes 1 række på selve smækken.
1 Række: 17 stgm. hvor første m erstattes af 3 lm. I midt-masken tages ud ved at hækle 2 stgm. i samme m, herefter 17 m, vend
De følgende rækker hækles på samme måde som 1. række, men hvor der er flere m på hver omgang, idet der hele tiden tages ud i midt-masken ved at hækle 2 stgm. i denne m. Der hækles 14 rækker (eller til den ønskede længde). Bryd garnet.
Nu skal man lave tungekanten rundt om selve smækken.
1. række: Start (på bagsiden dvs. vrangen) med at hækle ned i halskantens 1. m efter smækkens begyndelse og hækl 3 lm, derefter 1 stgm. ned om 1 række, 3 lm,, stgm. i 2. række og forsæt med *3 lm, 1 strgm.*og når man når et hjørne hækles 5 lm over hjørnet, og 1 stg. på hver side af hjørnet. Fortsæt hele vejen rundt. Vend
2. række: start med 1 fm. Og hækl så 5 stgm. i lm-buen, * 1 fm. I næste bue, 5 stgm. i følgende bue* fortsæt fra * til * indtil man kommer til et hjørne, hvor der hækles 10 stgm. i buen, der fortsættes på samme måde hele vejen rundt. Bryd garnet og hæft ender. Løkken til knaphul kan hækles således: Hækle 4 fm (over de 2 rækker), 5 lm, spring 2 rækker over, og lav en 1 fm i kanten, vend og hækl fm retur i lm-buen. Bryd garnet hæft ender. Sy en knap i.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS