Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Strikket cardigan i sølvgarn

Kategori: Håndarbejde - strik
dk.12.01.002
Strikket cardigan i sølvgarn

Cardiganen er str. S med en overvidde på 88 cm og længden er ca. 55 cm. Der er anvendt 10 nøgler (225 gr.) af Lanalux fra Lang Yarns og pinde nr. 5. Strikkefastheden er 18 m = 10 cm. Løbelængden 25 gr 85 m. Det er vrangen, der er udad/retsiden.

Strikkeopskrift:
Ryg: Slå 78 m op på pinde nr. 5 og strik 4 cm rib (1 r, 1 vr.). Herefter strikkes glat med vrangen på retsiden til arbejdet måler 34 cm eller den ønskede længde. Luk til ærmegab i begge sider på hver anden p for 2 x 2 m. Lad strikketøjet hvile.
Forstykker: Det er nemmest at strikke 2 på en gang, så bliver de nemmere identiske, men husk at lave dem spejlvendte. Slå 40 m op på pinde nr. 5 og strik 4 cm. rib (1 r. 1 vr.), fortsæt i glatstrikning (med vrangen som restsiden) samtidig med at de yderste 7 m mod åbningen foran strikkes rib (1 r, 1 vr). Fortsæt til arb. måler 34 cm som på ryggen og luk af som på ryggen.
Raglan: Saml alle delene på en rundpind nr. 5, og sæt et mærke ved hver samling. Strik 2 pinde glat og start ragland på følgende måde:
1 pind: Strik hen til til 3 m før mærket, og strik 2 m ret sammen, 1 ret (mærke), 1 ret, tag 1 m løst af, 1 ret, træk den løse m over, gentag disse indtagninger ved hvert mærke.
2. pind: Ret
Gentag disse 2 pinde indtil der er strikket 16 raglan-indtagninger, når disse indtagninger er strikket, strikkes samtidigt halsudskæring således: Strik de første 7 m og sæt dem på en sikkerhedsnål, strik pinden ud, vend og strik de første 7 m, og herefter sættes disse på en sikkerhedsnål. Strik pinden ud. Luk herefter i hver side for 2,1,1,1 m. Lad de resterende masker blive på pinden, og saml 7 masker op langs de sider, hvor der er lukket af, og i hver side. Nu sættes også de 7 masker x 2 fra sikkerhedsnålene på rundpinden. Strik nu rib 1 r, 1 vr. I alt 3 cm og luk løst af i rib.
Montering: Nu sys (eller hækles sammen) side og ærmesømmen sammen, og der udover under ærmerne.
Hæft ender.
Bindebånd: Slå 3 m op og strik 1 r, 1 vr, ca. 40 cm 2 stk. i alt. Sy dem på der hvor du syntes det ser bedst ud. På denne model er de syet fast ca. 27 cm målt fra den nederste kant.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS