Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Sy med elastiktråd – forny skjorten

Kategori: Håndarbejde - div.
dk.11.03.016
Sy med elastiktråd – forny skjorten

Se større billede

Se større billede
Endnu engang har jeg forsøgt mig med at lave en rynket bort forneden på en skjorte. Jeg købte skjorten til 50, - (nedsat fra ca. 500,-) så hvis der gik ged i det, var det ikke så slemt andet end skjorten var pæn. Hvordan syr man med elastiktråd? Elastiktråden ruller jeg op på underspolen med hånden – stramede til. Husk at nålen skal være skarp. Først lavede jeg en prøve på et stykke stof, hvor jeg satte trådlængden til 3,5 (mindre dur ikke, for så kan elastikken ikke trække sig sammen), og check undertråden måske skal den også ændres. Man syr fra retsiden – ikke at forglemme. Lige da jeg gik i gang, kom der ingen rynker på prøven, men ved 3. omgang skete der noget. Modsat rynkende bluse med det samme, men der var heller ikke nogen søm. Jeg syede rundt og rundt uden at afslutte hver omgang dvs. jeg syr ligesom en blød bue rundt og rundt. Man kan også vælge at afslutte, der hvor man begyndte og så flytte trykfoden.
Jeg var overrasket over hvor let det var – det havde jeg ikke forventet. Dog knækkede overtråden et par gange under syningen, men jeg trådede den og syede videre.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS