Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Poncho - strik

Kategori: Håndarbejde - strik
Dk.11.02.015
Poncho - strik

Se større billede

Se større billede
Lea er 9 år, og høj af sin alder, og jeg vil tro, at det er et spørgsmål om længden af ponchoen, så kan den passe en der er et par år yngre eller ældre. Garnet har jeg købt med 50 % rabat, og der er brugt 3 nøgler a 100 gr. Tinde fra Gjestal. Den er strikket på rundepind nr. 5 – en lille og en stor rundpind.

Strikkeopskrift:
Der er slået 80 m op på den lille rundpind, og strikket 1 r, 1 vr. til rullekrave i alt 10 cm. Herefter fortsættes med udt. på hver anden pind. Start midt bag.
1 . omg. *1 r, 1 udt., 19 r, 1 udt.* - gentag fra ’ til * i alt 4 gange
2. omg. Ret
3. omg. 1 r, 1 udt., 21 r, 1 udt.* - gentag fra * til * i alt 4 gange
4. omg. Ret
Fortsat med udtagningen på hver 2. omgang idet der hver gang strikes 2 m mere mellem hver udtagning indtil der er 210 m (Lea’ størrelse). Skift rundpind når der er tid til den store rundpind. Nu er skulderne færdige, og derfor fortsættes arbejdet ved ”kun” at tage ud midt for og bag, stadig på hver 2. omgang. Fortsæt med udtagningen til den ønskede længde. Mønsteret er begyndt efter 50 cm efter rullehraven.
Mønster: Strik 4 pinde glat (ret), på 5. omgang strikkes følgende; 3 r, *lad næste maske falde 4 p ned, strik m, og de 4 fremkomne lænker r sm, stram garnet, 3 r* gentag fra * til *. Nu strikkes 5 omgange ret (glat), og på næste omgang strikkes følgende; 1 r, *lad næste maske falde 4 p ned, strik m, og de 4 fremkomne lænker r sm, stram garnet, 3 r* gentag fra * til * Gentag evt. disse 12 omgange.
Man kan (naturligvis) selv bestemme, hvor mange omgange borten skal være. Lea’ poncho har 12 omgange, og herefter er der strikket 2 omgang ret/glat, og der er lukket løs af. Som afslutning og for at ponchoens kant ikke skal rulle op, er der hæklet 2 omgange km, hvor man hækler igennem den bagerste lænke.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS