Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet hjerte

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.10.12.021
Hæklet hjerte

Måske kan du bruge dette lille hæklede julehjerte til en lille værtindegave, pynt på en julegave eller som julegave eller lign.
Størrelsen kan varieres med garntykkelse og hæklenål størrelse. Til eksemplet her er anvendt bomuldsgarn nr. 8 og hæklenål nr. 3.
1. række: 17 lm
2. række: 1 stgm i den 8. m fra nålen, *2 lm, spring 2 lm over, og hækl 1 stgm* gentag fra * til * og slut af med 1 stgm. i den første lm fra forrige række.
3. række: Vend, 5 lm., hækl 1 stgm. i 2. stgm. fra forrige række, * 2 lm, spring 2 lm over, hækl 1 stgm. i næste stgm.* - gentag fra * til * i alt 2 gange og slut med 2 lm, spring 2 lm over, 1 stgm. i næste m.
4. og 5 række: Hækles som 3. række. Nu er der hæklet en stor firkant med 16 små felter.
Hjertebuen: Rundt om to af firkantens sider hækles: 3 fm i første rude, 3 fm., i anden rude, 5 lm. = hjertebue, 3 fm. I tredje rude, og i fjerde rude hækles der: 3 fm, 1 lm (= hjørne), 3 fm. Der hækles 3 fm i næste rude, 5 lm = hjertebue, 3 fm i 3. rude, 3 fm i fjerde rude.
Hjerterundning: Vend arb. Og hækl 15 dobbelte stgm. i hjertebuen af 5 lm = hjerterunding, 1 fm i hjørne-lm, derefter 1 5 dobbelte stgm. i næste hjertebue af 5 lm = 1 hjerterunding, 1 km i den første af de 3 fm i den første rude, slut af med 1 lm. Vend arbejdet. Hækl 1 fm i hver af de dobbelte stgm. på første hjerterunding og 1 fm i hver af de dobbelte stgm i næste hjerterunding. Derefter hækles ned af firkantens tredje side med 3 fm i hver rude, 1 lm (= spidsen af hjertet), derefter med 3 fm i hver rude, slut af me 1 km i første fm på omgangen. Hæfte ender og i midten af hjertet trækkes der perler på en tråd der fastgøres så hjertet kan hænge.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS