Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Halstørklæde med snoninger – ”uden” vrangside

Kategori: Håndarbejde - strik
DK.10.09.008
Halstørklæde med snoninger – ”uden” vrangside

Jeg elsker små håndarbejdsprojekter og min søn er heldigvis aftager af halstørtørklæder. Dette halstørklæde har ingen rigtig vrangside, idet der er snoninger på begge sider. Der er brugt 4 ng. Uldgarn fra Peruvian. Det færdige mål er ca. 15 cm x 2 m., og det er nemt at gøre det bredere ved blot at lægge en nogning mere ind - og det kan jeg se efterfølgende er en god ide, fordi tørklædet trækker sig meget sammen.
Der er slået 38 m op på pind nr 4½ og strikket perlestrikning 7 pinde - skift til p nr. 5½. De yderst 4 m i hver side strikkes perlestrikning.

Mønster:
1. række: Perlestrik 1 r, 1 vr over 4 m, 6, r, 6 vr. 6 r, 6 vr. 6 r, perlestrik over 4 m
2. række: Perlestrik over 4 m, 6 vr, 6 r, 6 vr, 6 r, 6 vr, perlestrikning over 4 m
3. række: gentag række 1
4. række: Perlestrikning over 4 m *6 vr, 3 m på en hjælpepind, 3 ret, strik m på hjælpepinden* - gentag fra ’ til * en gang mere så alle retmaskerne på pinden laves som en snoning, 6 vr, perlestrikning over 4 m.
5. række: Perlestrikning over 4 m, *3 m på en hjælpepind, 3 ret, strik m på hjælpepinden, 6 vr* - gentag * til * i alt 3 gange, perlestrik over 4 m.
6. række: som række 2
7. række: som række 1
Gentage de sidste 2 rækker så der laves en snoning på hver 6. pind., dvs. række 4 og række 5 er snoningen, og på de øvrige pinde strikkes der vr over vr, og r over r undtagen på de 4 kantmasker i begges sider, hvor der strikkes perlestikning.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS