Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Rød bil - hæklet

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.10.09.006
Rød bil - hæklet

Der er 2 biler i denne serie – en rød og en grøn. Begge biler stammer fra bloggen http://virkverket.blogspot.com, hvor overskriften er oversat fra. Bilerne er lavet i bomuldsgarn og der er anvendt hæklenål nr. 2,5. Bilerne er ca. 5 cm, men kan varier afhængig af garn og nål.

Siden
Slå 13 lm op.
1. omgang: 1 fm i 2. lm fra nålen, 11 fm.
2.–4. omgang: 1 lm, 12 fm.
5. omgnag: 2 km, 1 lm, 8 fm. Lad de 2 sidste masker være uhæklede.
6. omgang: 1 lm, hop første m over, 7 fm.
7. omgang: 1 lm, hop første m over, 6 fm. Luk af og hæft ender. Lav en side mere.

Over- og underside
Slå 7 lm op.
1. omgang: 1 fm i 2. fm fra nålen, 5 fm.
2.-36. omgang: 1 lm, 6 fm. Bryd garnet, men hæft endnu ikke ender da det kan blive nødvendigt at tilpasse siden – kortere eller længere. Sy over-undersiden sammen med den ene bils side. Når du nærmer dig slutningen kan du se om det er nødvendigt at hækle længere eller måske trævle op. Fortsæt med at sy sammen. Husk fyld i bilen inden du syr helt sammen. Afslut med at sy nogle sting på tværs igennem bilen, og træk lidt til, så bilens form kommer tydligere frem.

Hjul
Slå 2 lm op.
1. omgang: 6 fm i 2. lm fra nålen.
2. omgang: 2 fm i hver fm (12). Sy hjulet fast.

Hvis du hækler bilerne og lægger dem på din egen blog/hjemmeside, så send en besked til http://virkverket.blogspot.com, så resultatet kan deles.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS