Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Musespil med pebernødder

Kategori: Jul
DK.07.12.005
Musespil med pebernødder

Se større billede

Læg 5-10 pebernødder ud på bordet og vælg en musefinder, der skal gå udenfor. Dem der bliver tilbage, skal udpege en pebernød, der skal være mus. Musefinderen kommer ind og peger på en pebernød, spiser den, peger på den næste, spiser den osv., lige indtil at den rigtige mus er fundet, og alle råder MUS. Så kan legen begynde forfra. Legen stopper når man ikke kan spise flere pebernødder.  


Start evt. spillet med at bage pebernødderne selv. OPskrift på pebernødder ca. 100 stk:


Brug: 250 gr. hvedemel, 1/8 hjortetakssalt (har man det ikke, brug da alm. salt), ½ tsk. kanel, ½ tsk. ingefær, 100 gr. smør, 150 gr. sukker, 1 æg og 2 spsk. fløde. Mel,hjortetakssalt, og krydderrierne blandes. Fast, koldt smør hakkes i - dvs. små stykker. Sukker, fløde og æg piskes til æggesnaps. Mel og æggsnaps blandes f.eks. i en foodkompresser hvis man ikke vil have alt for fedtede fingre. Form til fingetykke stænger, der skæres i små stykker, og trilles til pebernødder. Læg dem på en plade og bages i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 180 grader. Obs pebernødderne bliver større, når de bages, hvilket betyder, at man skal lave pebernødderne mindre end det færdige resultat.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS