Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Josephines julekagehus

Kategori: Jul
DK.09.12.022
Josephines julekagehus

Lad dig inspirere af dette billede til at lave et julekagehus.
Dej;
3 dl Brunt Farin
2 dl mørk sirup
100 gr. Smør
1 spsk. kanel
½ spsk. stødt nelliker
3 tsk. stødt ingefær
1 spsk. natron
Ca. 900 gr. Hvedemel
3 dl sødmælkFarin, sirup og smør smeltes i en lille gryde ved svag varme. Lad det afkøle. Bland krydderier og natron i melet, kom fedtstof-sukkermassen i denne blanding sammen med mælken. Ælt dejen sammen, og lad den hvile koldt i nogle timer, gerne til næste dag.
Rul dejen ud til en 3 mm tyk plade og skær ud til huset 4 sider og taget. Man kan f.eks. også skære en dejplade ud til dør, og skær ud til vinduer. Hvis man vil have runde vinduer kan man bruge et glas. Har du forme med grantræer eller kagemænd kan man lave matchene figurer. Skær evt. også ud til bundplade, som huset kan limes på. Bag ved 200 C  i ca. 15-20 min. Lad kagepladerne blive kolde på bagerist.


Nu skal det hele limes sammen med en glasur af flormelis, vand og æggehvider. Sprøjt vinduer og dør med flormelisglasur. Når huset er sat sammen kan man pynte taget og skrive ”God jul”.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS