Vælg en kategori

Kontaktoplysninger

1000ideer
Hagenæs 51
4040 Jyllinge
ny-ide|1000ideer.dk

Hæklet slumretæppe

Kategori: Håndarbejde - hækling
dk.12.07.010
Hæklet slumretæppe

Se større billede

Mangler man et lille eller stort håndarbejdesprojekt, som er nemt at gå til og fra (fx som sommerferieprojekt der kan laves i flyet, ved poolen, i bilen mm.) er det at hækle lapper en god ide. Opskriften stammer fra Drops og udgangspunktet er garnet Drops Delight, der selv skifter farve. Jeg syntes selv, at det er rigtig sjovt med garn, der selv skifter farve, for på den måde er ikke en lap ens. Jeg har lavet flere lapper end den oprindelige opskrift (DROPS 124-1) 130 lapper for at få en god størrelse på tæppet.

Hækleopskrift:
Hæklenål nr. 5, 10 ngl. Delight fra drops i forskellige farver, 5 ng. Drops Fabel til den sorte kant (i opskriften er denne ikke med, men man hækler lapperne sammen).
Start med at hækle 6 lm saml til en ring med en km.
1. omg.: 3 lm (= 1 stg.),hækl 15 stg.. i ringen. Og slut af med en km i første m
2. omg.: 5 lm (= 1stg. + 2 lm), *1 stg. i næsre m, 2 lm.*, gentag fra * til * og slt af med en km i 3. lm. I beg. af omg. Dvs. der er nu 16 stg. med 2 lm mellem hver.
3. omg. :1 km om første lm-bue, 3 lm (= 1 stg.), 2 stg. om samme lm-bue, *1 lm, 3 stg. om næste lm-bue* - gentag fra * til *omg. rundt og slut af med 1 lm og km i 3 lm. I beg. af omg.
4. omg.: 1 km i hver af de 2 første stg., 1 fm om første lm (fra forrige omg), *3 lm, 1 fm om næste lm, 6 lm, 1 fm om næste lm, 3 lm, 1 fm om næste lm, 3 lm, 1 fm om næste lm* - gentag fra * til * i alt 4 gange, og slut af med 1 km i fm i beg. af omg.
5. omg.: 1 km om føste 3-lm-bue, 3 lm (= stg), 2 stg om samme lm-bue, der hækles videre 5 stg. + 2 lm + 5 stg. om hver 6-lm-bue (1 hjørne), 3 stg. om hver 3-lm-bue omg rundt, slut af med 1 km i 3. lm i beg. af. omg. træk tråden igennem lm og luk af.
6. om.: Der hækles fm rund i alle stg. fra forrige række og i hvert hjørne hækle 1 fm, 2 lm, 1 fm. Luk af og hæft ender.
Alle lapperne er syet sammen i den yderste kantmaske.

Hæklet kant:
Hæklenål nr. 5 og Drops Fabel. Der begyndes i et hjørne.
1.Omg.: 1 lm, videre hækles der 1 fm i hver maske omg. rundt (dvs. 1 fm i hver stg, 1 fm i hver hjørne på selve ruderne, 2 fm i hver overgang mellem hver rude og 2 fm i hver hjørne på selve tæppet), slut af med 1 km i første lm i beg af omg.
2.Omg.: 3 lm, (= 1 stg.), videre hækles der 1 stg. i hver fm omg rundt men hækl 2 stg. i hver af de 2 fm i hver hjørne på tæppet = 4 stg. i hjørnerne, slut af med 1 km i 3.lm i beg af omg.
3.Omg.: 3 lm (= 1 st), videre hækles der 1 stg. i hver stg. men hækl 2 stg. i hver af de 4 stg. i hver hjørne på tæppet = 8 stg. i hver hjørne, slut af med 1 km i 3.lm i beg af omg.
4.Omg: 3 lm, * spring over 3 stg., 1 fm i næste stg., spring over 3 stg., 10 stg. i næste stg. *, gentag fra *-* omg rundt – tilpas så der kommer en bue i hver hjørne.

Idéer og tips på hjemmesiden kommer fra privatpersoner. Således er det ikke muligt at teste hver enkelt idé, og evt. brug sker på eget ansvar, og der gives ikke garanti for kvalitet, troværdighed eller brugbarhed.
Powered by Ajour CMS